menu

Longartsen

Machiel van der Woude Stipendium

Machiel van der Woude Stipendium

Voor onderzoek naar asbest geïnduceerde aandoeningen of naar de positie van asbestslachtoffers heeft het Instituut Asbestslachtoffers (IAS) een stipendium beschikbaar gesteld: het Machiel van der Woude Stipendium. Machiel van der Woude is de eerste directeur van het IAS.

Dit stipendium wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker die een belangwekkend onderzoeksvoorstel indient. In aanmerking voor het stipendium komt in Nederland of België uitgevoerd onderzoek naar het voorkomen, de oorzaak, diagnostiek of behandeling van asbest geïnduceerde aandoeningen of onderzoek naar de juridische of sociale positie van asbestslachtoffers. Het stipendium bedraagt € 15.000.-.

Om mee te dingen naar het stipendium moet het inschrijfformulier worden gebruikt. Probeer bij het gebruik van het formulier zoveel mogelijk specialistisch vakjargon te vermijden. De uiterste inzenddatum is 1 december 2018. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen en bepaalt aan wie het stipendium wordt toegekend.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 18 januari 2019 tijdens het Nationale Longkanker Symposium in de Koepelkerk te Amsterdam.

JURY

Prof.dr. P. Baas, hoofd thoraxoncologie Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis
M.R. van der Heijden, bestuursvoorzitter Instituut Asbestslachtoffers
P.J. Martens, bureausecretaris Instituut Asbestslachtoffers
Prof. dr. J. Van Meerbeeck, UZA, Edegem België
Dr J.H. Schouwink, longarts Medisch Spectrum Twente
Dr J.M. Warning, directeur Instituut Asbestslachtoffers
Drs M.A. van der Woude, voormalig directeur Instituut Asbestslachtoffers