menu

Vacature: ICT-medewerker

Het Instituut Asbestslachtoffers
Het Instituut Asbestslachtoffers (IAS) is in 1999 opgericht door sociale partners, het Comité Asbestslachtoffers, het Verbond van Verzekeraars en de rijksoverheid om de juridische lijdensweg van asbestslachtoffers te bekorten en daarmee erkenning te geven aan asbestslachtoffers. Het IAS geeft advies aan de Sociale Verzekeringsbank voor de toekenning van een tegemoetkoming en bemiddelt tussen slachtoffers en hun (ex-)werkgever of diens verzekeraar over een volledige schadevergoeding. Het IAS ontvangt jaarlijks meer dan zeshonderd aanvragen van patiënten met de ziekte maligne mesothelioom of asbestose. Vanaf 2020 kunnen ook patiënten met de ziekte CSE (ook wel OPS of schildersziekte genoemd) zich melden bij het IAS.

Voor het directiekantoor zoekt het IAS

een ICT-medewerker (12 uur)

Plaats in de organisatie
Het IAS is een kleine organisatie met een directeur (1 fte), een bureausecretaris (0,94 fte), twee beleidsmedewerkers (samen 1,35 fte) en een ICT-medewerker (0,33 fte). De dossierbehandeling heeft het IAS uitbesteed aan een externe organisatie.

Het directiekantoor is gevestigd in het kantoor van de SER en maakt gebruik van de kantoorautomatisering van de SER. Deze wordt deels verzorgd door Unilogic en deels door de ICT-medewerker van het IAS. Verder maakt het IAS gebruik van diverse applicaties die onderdeel zijn van websites zoals het asbestregister en de asbestkaart. Komende projecten zijn onder meer een goede digitale archivering van de dossiers van asbestslachtoffers en een vernieuwing van het asbestregister.

Taken van de ICT-medewerker
De ICT-medewerker heeft onder meer de volgende taken:

 • Verantwoordelijk voor een goede digitale infrastructuur voor het instituut
 • Aanspreekpunt voor de kantoorautomatisering van de IAS-medewerkers
 • Verantwoordelijk voor de werking van digitale applicaties die al dan niet onderdeel zijn van IAS-websites
 • Aanspreekpunt in het contact met de dossieruitvoering over inzicht in en informatie uit dossiers
 • Adviseert over privacyvraagstukken van het instituut

Wat vragen wij?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met opdrachtgeversrol bij ICT-projecten
 • Ervaring met ondersteuning van medewerkers op ICT-gebied
 • Kennis van vigerende privacywetgeving
 • Communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen
 • Gericht op samenwerking
 • Heeft oog voor dienstverlening aan een zeer kwetsbare doelgroep
 • Kan werken in een kleine organisatie 

Wat bieden wij?

In eerste instantie gaat het om een dienstverband voor één jaar, waarna omzetting voor onbepaalde tijd kan plaatsvinden. Je kunt bij ons rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het IAS volgt de arbeidsvoorwaarden van CAO Rijk. De functie is ingedeeld in schaal 10. Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget, dat bestaat uit 16,37% van het bruto jaarsalaris. Verder bieden wij een goede pensioenregeling, flexibele werktijden en mogelijkheden om vanuit huis te werken.

Informatie en solliciteren
Heb je vragen over deze vacature? Bel 070-3499753 voor contact met Jan Warning, directeur van het IAS. Graag zien wij jouw motivatiebrief met CV vóór 22 januari 2021 tegemoet. Ons e-mailadres is secrias@ias.nl.